Fredagstræf med foredrag | www.jersie-skensved.dk

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Fredagstræf med foredrag

Dato
Fredag d. 29. juli 2022, Kl. 16:45 til kl. 20:00
Sted
Jersie Sognehus, Birkevænget 40, 2680 Solrød Strand
Medvirkende
Til fredagstræf er der – udover middag - også foredrag om børnehjemmet Kana på Østerbro og en Danmarkshistoriens mest besynderlige drabssager. Ved Morten Lander Andersen, cand. mag. i historie og religion og aktiv i det lokalhistoriske arbejde
Pris
75 kr.

Til dette fredagstræf skal vi - udover en kort andagt og den gode middag - også høre om børnehjemmet Kana på Østerbro og en Danmarkshistoriens mest besynderlige drabssager.

Vilhelmine Møller var en moderne kvinde med stærke religiøse værdier. Hun kæmpede for kvinders valgret og var en kendt foredragsholder om moderne børneopdragelse. 

I 1881 blev hun bestyrerinde på et børnehjem på Østerbro. Samtidig kom en lille dreng i pleje, som hun fik et særligt forhold til. Da drengen var omkring 15 år, døde han under mystiske omstændigheder. Vilhelmine brød sammen og tilstod – men hvem var hun egentlig?

Det er blevet en af Danmarkshistoriens mest besynderlige drabssager. 

Foredragsholder er Morten Lander Andersen, cand. mag. i historie og religion. Han er aktiv i det lokalhistoriske arbejde, hvor han – som redaktør på Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkivs blad: 2100 Ø – skriver artikler om bydelens mange historier. Han er også byvandrer og forfatter til flere guidebøger om det historiske København.

Billetter til fredagstræf koster 75 kr. pr. person og kan købes på tlf. 56 14 22 88, i Jersie Sognehus eller Solrød Strandkirke.