Udgivet ons d. 24. apr 2019, kl. 13:34


Han er her, der og i Højskolesangbogen. Navnet er Jens Rosendal - tidligere lærer og skoleinspektør på Jersie Skole - og en af vor tids største sangskrivere.

Den slags fortjener en bog. Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt har netop udgivet samtalebogen Du kom med alt det der var dig efter titlen på hans måske mest kendte sang.

Tirsdag den 30. april k. 14.00 kommer de til KigInd i Jersie Sognehus, hvor de fortæller mere om bogen og manden.

Du kom med alt det der var dig var den sang, som Jens Rosendal skrev, da han i en alder af 50 sprang ud som homoseksuel og erklærede sin kærlighed til sin unge kæreste, Ulrik. Sangen synges i dag overalt til kulturelle arrangementer, familiefester og højtider, men kun de færreste er klar over, at sangen er skrevet til en mand.

I bogen fortæller Jens Rosendal åbent om følelser og livserfaring, om sit forhold til Gud og den missionske opvækst i det nordjyske.

Naturen og Vadehavet står stærkt i Jens Rosendals forfatterskab. Han fortæller om at være national og modstander af EU, og han gør sig tanker om fællessangens betydning.

Teksten er ledsaget af udvalgte Rosendalsange og foto fra egnen omkring Ballum, hvor Jens Rosendal har tilbragt det meste af sit liv.

I bogen medvirker Rasmus Skov Borring, der har skrevet melodier til en lang række af Jens Rosendals sange og holder foredrag og sangaftner med udgangspunkt i Jens Rosendals sangskat.

Der er gratis adgang.


Tekst Bo Nygaard Larsen Foto Martin Munch
Billedtekst Jens Rosendal foran sit hus i Balum i 2007

Kategorier Ukategoriseret