Udgivet ons d. 10. apr 2019, kl. 11:19


Det er påske, og det er tid til at gå i kirke, i haven eller så mange andre steder. Og så er det tid til at spise, prikke eller trille påskeæg. Netop ægget spiller en stor rolle i påsken. Siden den tidligste kristendom har ægget symboliseret opstandelsen. Selve æggeskallen ser død og livløs ud præcis som graven, men går der hul, pibler nyt liv frem – som tilfældet var med Jesus, da han brød af graven og trodsede døden.

Når påskeugen begynder palmesøndag, slutter de 40 dages faste, der har været siden fastelavnssøndag. For de fastende var det derfor vigtigt at få proteiner - for eksempel gennem æg – og derfor var det tidligere udbredt at tage en kurv med æg med i kirke påskesøndag for at få den velsignet.


Påsken er kristendommens ældste og vigtigste højtid. Men den falder ikke ens fra år til år. Efter den gregorianske kalenderregel indtræffer påsken på første søndag efter første fuldmåne og efter forårsjævndøgn. 

Vel mødt til påsken i Jersie-Kr. Skensved. Til fællesskab, til ro, til fortvivlelse, til håb og til glæde. Påsken har det hele. 


Tekst og foto Bo Nygaard Larsen
Billedtekst Påskeæg i Jersie præstegårdshave med udsigt til Jersie Kirke

Kategorier Ukategoriseret