Udgivet lør d. 20. apr 2019, kl. 15:18


»Det er sjovt at synge, og det styrker ens sociale kompetencer.«

Sådan lyder det fra Birgith L. Larsen, der er kirke- og musikmedarbejder ved Jersie Kirke. Efter et længere tilløb har hun nu etableret Jersie Kirkes Juniorkor for alle børn fra 3. til 7. klassetrin.

»Egentligt havde vi koret i forvejen i forbindelse med undervisningen af vores minikonfirmander. Men flere har været i tvivl om, de kunne fortsætte i koret, når de ikke længere gik til minikonfirmand. Så nu slår vi fast, at koret er for alle, der går fra 3. til 7. klassetrin,« siger Birgith L. Larsen.

Tilmeld dig koret her

Som musikmedarbejder har hun et godt overblik over sangpotentialet i sognet.

»Børnene er glade for at synge. Det skinner tydeligt igennem. Jeg er da også overbevist om, at vi med det nye kornavn vil kunne tiltrække mange  i målgruppen,« siger Birgith L. Larsen og fortsætter:

»Målet er, at vi skal optræde. Både i forbindelse med gudstjenesterne på Christians Have og ved vores børnegudstjenesterne, og naturligvis synger vi også ved fastelavnsgudstjenesten.«

Tilmeld dig koret her

Repertoiret vil være nyere, let rytmiske børnesange, årstidsbestemte som kirkelige. 

»Vi prøver kræfter med solfategn og lettere to-stemningen satser. Vi leger det ind, så flere sanser stimuleres, hvorved der opnås en sanselig rytmisk forståelse,« siger Birgith L. Larsen.

Koret øver hver torsdag kl. 14.30-15.45 i Jersie Sognehus – lige ved siden af Jersie Station. Det er ganske gratis af være med, og tilmelding skal ske via jersie-skensved.dk.

Tilmeld dig koret her

Tekst Bo Nygaard Larsen Foto Colourbox 

Kategorier Ukategoriseret