Udgivet tir d. 30. okt 2018, kl. 06:57

De fleste blade er gået af træerne, det er november, og mørket har taget pusten fra lyset. Dermed er scenen sat til allehelgensdag – dagen, hvor vi mindes vores kære afdøde. Dagen falder altid på den første søndag i november, i år den 4., og i Jersie Kirke vil den traditionen tro blive markeret ved en andagt klokken 17.00.

»På allehelgensdag bliver vi tvunget til at acceptere døden og den forskel, den gør for os mennesker. Det er en dag, hvor vi kan mindes den indflydelse de døde har haft på vores liv. Den forskel de har gjort for os, der lever her og nu,« siger sognepræst Christina Inés Wandel.

Sammen med kirkens anden præst, Hanne Elisabeth Schmidt, vil hun stå for andagten.

»Det bliver en andagt i stilhedens tegn. Kirkegængerne kommer alene for at mindes dem, de har mistet, og derfor rammer vi deres sorg ind med ord og musik,« siger Christina Inés Wandel.

Orgel og saxofon.
 For musikken står organist Jolanta Gottwald og saxofonist Per Hillebrandt Engholm.

»Kirkemusikken har en større betydning, end vi umiddelbart bilder os ind. Uanset om man er flittig kirkegænger eller nærmest aldrig kommer i kirken, sidder kirkemusikkens særlige tone dybt i os. Det gælder ikke mindst de klassiske salmer, som også her ved allehelgen giver trøst og opmuntring,« siger Christina Inés Wandel.

Efter andagten bliver der båret levende lys ud på kirkegården.

»Allehelgensdag er ikke kun de dødes dag. Den er også de levendes dag. For kærligheden overvinder alt. Kærlighed holder aldrig op, heller ikke selv om vi mister dem vi elsker. Det er budskabet denne dag,« siger Christina Inés Wandel.

 

Tekst og foto Bo Nygaard Larsen

Kategorier Ukategoriseret