Udgivet tir d. 16. okt 2018, kl. 10:04

Han er her, der og så er han med i salmebogen. I årtier har Hans Anker Jørgensen været en af vor tids største salmedigtere, og søndag den 28. oktober kl. 16.00 besøger han Jersie Sognehus.

Med sig har han Caroline Borello Lerche, der de senere år har skrevet melodier til hans tekster.  I 2013 udgav de sammen salmebogen Du siger det med blomster, der fik flotte anmeldelser med på vejen.

Selv kalder Hans Anker Jørgensen det for salmer til folket:

»Kirkens glædelige budskab er som bekendt ikke tiltænkt en særlig kulturel eller religiøs elite, men hele folket. De er for alle, uanset hvor meget, eller hvor lidt man tror. Uanset om man er engageret i noget, der har med kirke at gøre. Uanset hvor ofte man går i kirke. Uanset om man er stor, lille, gammel eller ung. Salmen skal kunne synges af alle, og alle skal kunne forstå den,« siger Hans Anker Jørgensen.  


Salmeørehængere
Hans Anker Jørgensen er salmedigter og pensioneret præst. Han har gennem en menneskealder bidraget til den danske salmeskat og tilhører en nulevende generation af de første, moderne salmedigtere. Hans salmer bliver flittigt sunget ved gudstjenester og kirkelige handlinger.

Det gælder ikke mindst ørehængere som Du satte dig selv i de nederstes sted, Du, som gir os liv og gør os glade og Når jeg er træt og trist, når modet svigter

Caroline Borello Lerche er uddannet på det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har også komponeret melodier til digte og egne tekster. Hun er organist i Vallensbæk Kirke.

Ved jazzsalmekoncerten i Jersie Sognehus bliver de to bakket op af Emil Ritter, sang, Sara Indrio, percussion  og kor, Tomas Raae, kontrabas, samt Vallensbæk Kirkes Ungdomskor.

Der er gratis adgang. Efter koncerten er menighedsrådet vært ved et glas vin.


Tekst
 Bo Nygaard Larsen Foto Martin Munch

Kategorier Ukategoriseret